06-10160680

info@rebalancecoaching.nl

Top

Opleiding Pilates Instructeur

Wil jij pilates instructeur worden? De Pilates opleiding is een basisopleiding waarbij je wordt opgeleid tot Pilates instructeur. De opleiding kan incompany worden gegeven of op een locatie die in overleg wordt afgesproken. Afhankelijk van het aantal deelnemers aan de opleiding wordt het programma aangepast en afgestemd op het niveau van de deelnemers. De opleiding duurt 5 dagen. De laatste dag is examendag, het examen bestaat uit een theorietoets en een praktijkexamen. Het praktijkexamen bestaat uit het geven van een les aan een groep deelnemers (de eigen groep of een onbekende groep). Indien beide examens succesvol zijn afgesloten krijg je een diploma.

Inhoud van de opleiding pilates instructeur

De opleiding wordt gegeven aan de hand van de basisoefeningen uit de klassieke Pilates. Tijdens de opleiding wordt aandacht gegeven aan het ontstaan en de geschiedenis van Pilates en de ontwikkeling ervan naar het Pilates van nu.
Het grootste deel van de opleiding tot pilates instructeur is praktijkgericht waarbij tevens de anatomische basisprincipes behandeld worden. Je leert om zelf een Pilatesles te kunnen geven en om een Pilatesles samen te stellen. Ook wordt er aandacht besteed aan blessures, zwangerschap en Pilates met materialen (fitnessbal, fitnessring, dynaband, gewichten etc.).

mkdf-team-image

Esther Pomp

Jouw trainer

Esther is een Pilates trainer met meer dan 15 jaar ervaring. Esther startte als deelneemster, werd gevraagd om instructrice en vervolgens Pilates Master Trainer te worden bij Achmea Health Center Nederland. Zij verzorgde de kwartaal trainingen aan de Pilates trainers, ontwikkelde nieuwe lessen en leidde nieuwe Pilates instructeurs op. Toen in 2015 Achmea Health Center als fitness keten stopte heeft Esther de Pilates Academy Nederland opgericht en is zij daarmee verder gegaan met haar grote passie Pilates.

Voor meer informatie of vragen kan je contact opnemen via het onderstaande formulier