06-10160680

info@rebalancecoaching.nl

Top

Lifestyle Coaching

Wat is Lifestyle Coaching?

Lifestyle coaching biedt individuele ondersteuning op verschillende gebieden zoals relaties, gezin, gezondheid, werk, wonen, regelgeving instanties etc. Ieder van ons krijgt wel eens met moeilijke situaties te maken. Dat hoort gewoon bij het leven. Vaak kom je er zelf of samen met familie en vrienden wel uit, maar het kan ook dat je er samen niet uit komt of dat er niemand is met wie je er over kunt of durft te praten.

In zo’n geval kun je bij ons terecht voor deskundige hulp. Wij kijken samen hoe je het beste geholpen kunt worden. Wij kunnen ook optreden als bemiddelaar in een conflict. Ook jouw persoonlijke ontwikkeling en groei zijn belangrijk. Je leert gebruik te maken van je eigen kracht en kwaliteiten. Samen met een coach worden er nieuwe mogelijkheden gecreëerd om vragen, problemen en uitdagingen aan te pakken en op te lossen.

Wat kan lifestyle coaching voor jou betekenen?

Ondersteuning bij burn-out

Burn-out is in de laatste jaren een groot fenomeen geworden door steeds meer aandacht van de media. Steeds meer mensen missen werk vanwege burn-outs. Vroeger werd de term burn-out alleen gebruikt voor dokters en verpleegkundigen, die zich opofferden voor anderen, wat door de hoge druk ervoor zorgde dat ze ‘opgebrand’ raakten. Tegenwoordig is dit een ander verhaal. Niet alleen in de zorg komen nu veel burn-outs voor, maar in elke discipline. De grens tussen werk en privé wordt steeds kleiner. Door de technologie van tegenwoordig hebben we de mogelijkheid om ’s avonds nog e-mails en telefoontjes te beantwoorden en zijn we 24 uur per dag bereikbaar. Hoewel dit met veel voordelen komt voor de maatschappij, kan dit belastend zijn voor het individu.

 

 

Burn-outs worden over het algemeen gekenmerkt op drie gebieden:

 

  • Vermoeidheid: Je voelt je futloos en emotioneel uitgeput en je bent niet in staat om je hoofd boven water te houden.
  • Vervreemding van werk gerelateerde problemen: Je vindt je werk stressvoller dan normaal en gaat met minder plezier naar je werk dan voorheen.
  • Verminderde prestatie: Je hebt moeite om je te concentreren op je taken en je mist creativiteit.

 

Past de bovenstaande beschrijving bij jou? Dan is het raadzaam om direct hulp in te schakelen. Burn-out is vaak een vicieuze cirkel. Door een burn-out is het moeilijker om met stress om te gaan, wat ervoor kan zorgen dat je symptomen snel erger kunnen worden.

 

 

Rebalance Coaching kan hierbij hulp bieden door opzoek te gaan naar de oorzaken van het probleem en vervolgens een gerichte aanpak op te stellen. Wij hebben een methode ontwikkeld “Out of Burn-out” waarbij wij naar alle leefgebieden kijken. Zo kijken wij bijvoorbeeld naar je voedingspatroon, beweegpatroon, slaappatroon, ontspanning, gedrag, mindset, werkomstandigheden en privéleven. Wanneer op één of meerdere aspecten aanpassingen worden aangebracht kan dit een positieve uitwerking hebben. Ons doel is om je weer te laten genieten van het leven met zoveel mogelijk energie.

How-to-Find-a-Coach-You-Love-e1478726418905
burn-out_4 phases_1
Vergroten van zelfinzicht

Het vergroten van zelfinzicht geeft kennis over wat voor persoon jij bent. Ben je introvert of extrovert? Ben je slordig of heel ordelijk? Ben je een denker of een doener? Ben je een teamplayer of een solist? Ben je proactief of reactief? Ben je afhankelijk of onafhankelijk? etc. etc. Het vergroten van zelfinzicht kan helpen om goed in kaart te brengen wat je in het leven wilt bereiken. Een goed zelfinzicht brengt goed in beeld wat voor jou belangrijk is, waar hecht je waarde aan. Dat zorgt ervoor dat wanneer je iets bereikt je ook daadwerkelijk tevreden zal zijn. Een goed zelfinzicht is belangrijk voor je persoonlijke ontwikkeling. Wij kunnen je helpen om je sterke en zwakke punten zo goed mogelijk in kaart te brengen. We kunnen je coachen om je te richten op je eigen kracht en je mogelijkheden zodat je je verder kunt ontwikkelen in een richting die bij jou past.

Hulp bij conflicten (mediation)

Mediation is het oplossen van conflicten onder begeleiding van deskundige hulp. Een mediator is een onafhankelijke bemiddelaar en een specialist in de begeleiding van onderhandelingen. Samen met jou en de andere partij wordt opzoek gegaan naar een oplossing voor het probleem.

 

 

Is mediation voor mij geschikt?

 

Mediation is voor jou geschikt wanneer jij denkt er met deskundige hulp uit te komen en als beide partijen hieraan mee willen werken. Bij mediation wordt er gezocht naar een oplossing die voor beiden aanvaardbaar is. Wanneer beide partijen bereidbaar zijn om naar een oplossing te zoeken, heeft mediation kans van slagen.

 

 

De voordelen van mediation

 

Een conflict kan veel stress, tijd en geld met zich meebrengen. Mediation kan ervoor zorgen dat een conflict wordt opgelost, voordat deze voor de rechter komt. Daarom is mediation vaak goedkoper. Uit doorlopend eigen onderzoek van de Raad bij rechtbanken en het Juridisch Loket blijkt, dat in tweederde van de gevallen mediation binnen vijftien weken is afgerond. In ruim driekwart van de gevallen zijn beide partijen tevreden met de afloop.

Divorce-Mediation-Frequently-Asked-Questions

Werkwijze

In een eerste vrijblijvend gesprek zal worden besproken wat de vraag van jou / jullie is en op welke wijze wij daarbij kunnen helpen. Het traject is maatwerk en zal op jouw of jullie wensen worden afgestemd.

Tarieven

Intake is kosteloos

 

Vervolgconsulten  :

 

Lifestyle coaching : € 45,00 per uur

 

Mediation               : € 135,00 per uur (of in geval van toevoeging alleen een eigen bijdrage)

Voor meer informatie of vragen kan je contact opnemen via het onderstaande formulier.