06-10160680

info@rebalancecoaching.nl

Top

Burn-out

Burn-out is in de laatste jaren een groot fenomeen geworden door steeds meer aandacht van de media. Steeds meer mensen missen werk vanwege burn-outs. Vroeger werd de term burn-out alleen gebruikt voor dokters en verpleegkundigen, die zich opofferden voor anderen, wat door de hoge druk ervoor zorgde dat ze ‘opgebrand’ raakten. Tegenwoordig is dit een ander verhaal. Niet alleen in de zorg komen nu veel burn-outs voor, maar in elke discipline. De grens tussen werk en privé wordt steeds kleiner. Door de technologie van tegenwoordig hebben we de mogelijkheid om ’s avonds nog e-mails en telefoontjes te beantwoorden en zijn we 24 uur per dag bereikbaar. Hoewel dit met veel voordelen komt voor de maatschappij, kan dit belastend zijn voor het individu.

 

Burn-outs worden over het algemeen gekenmerkt op drie gebieden:

 

  • Vermoeidheid: Je voelt je futloos en emotioneel uitgeput en je bent niet in staat om je hoofd boven water te houden.
  • Vervreemding van werk gerelateerde problemen: Je vindt je werk stressvoller dan normaal en gaat met minder plezier naar je werk dan voorheen.
  • Verminderde prestatie: Je hebt moeite om je te concentreren op je taken en je mist creativiteit.

 

Past de bovenstaande beschrijving bij jou? Dan is het raadzaam om direct hulp in te schakelen. Burn-out is vaak een vicieuze cirkel. Door een burn-out is het moeilijker om met stress om te gaan, wat ervoor kan zorgen dat je symptomen snel erger kunnen worden.

 

 

Rebalance Coaching kan hierbij hulp bieden door opzoek te gaan naar de oorzaken van het probleem en vervolgens een gerichte aanpak op te stellen. Wij hebben een methode ontwikkeld “Out of Burn-out” waarbij wij naar alle leefgebieden kijken. Zo kijken wij bijvoorbeeld naar je voedingspatroon, beweegpatroon, slaappatroon, ontspanning, gedrag, mindset, werkomstandigheden en privéleven. Wanneer op één of meerdere aspecten aanpassingen worden aangebracht kan dit een positieve uitwerking hebben. Ons doel is om je weer te laten genieten van het leven met zoveel mogelijk energie.

Werkwijze

In een eerste vrijblijvend gesprek zal worden besproken wat de vraag van jou / jullie is en op welke wijze wij daarbij kunnen helpen. Het traject is maatwerk en zal op jouw of jullie wensen worden afgestemd.

Tarieven

Intake is kosteloos

 

Vervolgconsulten  : € 45,00 per uur

Voor meer informatie of vragen kan je contact opnemen via het onderstaande formulier.